Warning: Illegal string offset 'client_logo' in /home/users/bhp-wroc/public_html/konesersera/wp-content/themes/alfa/single-portfolio.php on line 14
Nasz cykl serowy – Bundz

Bundz to tradycyjnie wytwarzany przez górali ser z mleka owczego, zwany serem klaganym. Aktualnie warzy się go z mleka krowiego, mieszanego, ale i koziego. Bundz to ser twarogowy, słodkawy, w kolorze od białego do kremowego, delikatnie dziurkowany. Będzie smakował i dużym i małym. W KoneSERze dostępny najczęściej z mleka koziego. Produkuje się także bundz wędzony w ciepłym dymie! To dopiero rarytas. Wędzony bundz pod wpływem ciepła traci typowy kształt bochenka i jest lekko spłaszczony, za to jego smak nabiera charakterystycznego wyrazu. Hit na jesienne wieczory, pachnące liśćmi i dymem z kominów. Polecamy z żurawiną, słodko – wytrawną sałatką albo na kanapkę z porzeczkową konfiturą własnej roboty. Jeśli jesteś amatorem łagodnych smaków, dla ciebie jest także: Kreuzer.

 

IMG_5245 (Small)