Warning: Illegal string offset 'client_logo' in /home/users/bhp-wroc/public_html/konesersera/wp-content/themes/alfa/single-portfolio.php on line 14
Nasz cykl serowy – Mazuriano

Włosi mają Pecorino Romano, Pecorino Toscano, a Polacy – Mazuriano! Nazwa Pecorino pochodzi od słowa ‘pecora’, czyli po prostu owca. Mazuriano jest flagowym produktem Rancza Frontiera, leżącego na pograniczu Warmii i Mazur. Sery Sylwii Szlandrowicz i Rusłana Kozynko są znane ze swoich niepowtarzalnych smaków w całym kraju. Wiele z nich zostało nagrodzonych na festiwalach Smaku oraz Nieskończonych Form Mleka. Mazuriano uznano Smakiem Roku 2008 w Grucznie. Gdy spojrzysz na kręgi tego sera, przyjdzie ci na myśl owcze runo. Mazuriano to twardy, kruchy, dojrzewający do kilkunastu miesięcy pikantny ser, który doskonale sprawdzi się, jako dodatek do potraw, wypełniając je swym smakiem. Lubi towarzystwo porządnego wina. Sylwia i Rusłan kilkanaście lat temu wyprowadzili się z Poznania, teraz ich sery wracają do tego miasta!

Kolejny twardy ser  idealny do wytrawnego wina opisaliśmy tutaj: Niedźwiednik.

 

10487357_901759889849977_3151690696945181573_n-2